Sverige har minst sagt haft en turbulent period sedan valet 2014

Statsminister Stefan Löfven åkte på statsbesök till Saudiarabien tillsammans med storkapitalet, för att ”lätta upp den frostiga relationen”. Statsbesöket handlade mycket om hur den svenska vapenindustrin ska sälja mer vapen som troligen kommer att användas i kriget i Syrien och Jemen.

Att en socialdemokratisk statsminister åker till Saudiarabien är något paradoxalt, ett land där kvinnor inte har några som helst rättigheter, samtidigt skryter regeringen med att de bedriver en feministisk politik. Är inte det lustigt?

Ytterst lite kritik hörs ifrån att Sverige dag för dag närmar sig Nato, vi kommer snart att ha en stor militärövning som kallas för Aurora 17. Under tre veckor i september 2017 kommer stora delar av Sverige att förvandlas till en övningsplats för krig. Sammanlagt rör det sig om 20 000 deltagande soldater till en kostnad av 583 miljoner kronor. Pengar som definitivt hade kunnat användas till bättre behövande.

Pansarkryssaren Aurora var startskottet för den ryska revolutionen 1917. Det är en ren och skär provokation från Natos sida.

För några veckor sedan öppnade Moderaterna pandoras ask. Genom att normalisera SD och bjuda in dem i finrummet. Ett fascistiskt parti med en minst sagt kontroversiell historik. Anna Kinberg Batra verkar göra allt för att ta makten, SD:s historia verkar inte besvära Moderaterna speciellt mycket. Det är ett tecken på svagt ledarskap från Moderaternas sida.

I dessa tider behövs socialister och kommunister mer än någonsin. Fokus ska ligga på klasskampen och tillsammans kan vi skapa ett samhälle som bygger på principen ”av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov”.

Situationen kan ibland te sig hopplös men sörj inte utan organisera dig!

För att citera en tysk skådespelare vid namn Mathias Herold. ”Endast fred och socialism kan garantera att den enskilda människan för första gången i historien ges möjlighet att fritt utveckla sin personlighet i en sant mänsklig gemenskap”.

Tillägna er den inställning till livet som är kommunisternas, och som består i att göra allt för folkets väl och fredens bevarande, det vill säga kämpa för mänsklighetens vackraste och mest rättvisa sak.

Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.