Tusentals gick ut på gatorna i Grekland för att demonstrera mot nedskärningar

Tusentals arbetare, fackföreningar och arbetarcenter svarade den 21 februari på Alla arbetares militanta fronts (PAME) uppmaning att demonstrera mot de nya åtgärder som har implementerats av Syriza-regeringen tillsammans med EU, Internationella valutafonden, Europeiska centralbanken och den Europeiska Stabilitetsmekanismen. Åtgärdernas målsättning är att stödja de stora affärsgrupperna.

Utöver de brutala och arbetarfientliga åtgärderna som har implementerats under de senaste åren, har nu Syriza-regeringen tillsammans med EU och Internationella valutafonden tagit beslut om nya åtgärder avseende arbetsförhållandena som inkluderar massiva nedskärningar, nya lönesänkningar genom införandet av lönen under miniminivån, ny barbarisk beskattning av folket och nya nedskärningar av pensionerna. Parallellt med detta ges en rad nya förmåner till affärsgrupperna.

Demonstrationerna markerade tydligt att den klassorienterade fackföreningsrörelsen i Grekland inte kommer att acceptera de nya implementerade åtgärderna. Den kommer att mobilisera sig för att ge sitt svar och har redan uppmanat till förberedelsen av en ny nationell generalstrejk.

Flera fackföreningar uttryckte sin internationella solidaritet för PAME. En delegation beståendes av Fackliga världsfederationens fackföreningar ledd av dess vice ordföranden Valentin Pacho och medlemmarna av dess finansiella kontrollkommitté Lefteris Georgiadis,  Ozzi Warwick och Mohar Manswar uttryckte sitt stöd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.