Ukrainas Kommunistiska Parti om den senaste händelseutvecklingen och det antikommunistiska spåret landet har slagit in på

Ukrainas Kommunistiska Parti (CPU) har gjort ett uttalande om den aktuella situationen, där regimen försöker förbjuda CPU.

Ukrainas Kommunistiska Parti gjorde den 3 februari ett uttalande där man utvärderade situationen i landet och rättegången för att förbjuda Ukrainas Kommunistiska Parti. Uttalandet beskrev den pågående rättegången mot kommunistpartiet som ett färskt exempel på den ukrainska regeringens glorifiering av nazistkollaboratörerna och avskaffandet av lagen om landets officiella språk.

Domstolsproceduren för att förbjuda Ukrainas Kommunistiska Parti rapporteras ha kommit in i sin sista fas. Kievs administrativa domstol ska nu granska det överklagande som Ukrainas Kommunistiska Parti har gjort av domen som utfärdades i december 2015 av Kievs administrativa tingsrätt, gällande förbudet av CPU den 8 februari samma år. Advokaterna för Ukrainas Kommunistiska Parti har meddelat att deras begäran om ytterligare bevisning avslogs av domstolen.

Ukrainas Kommunistiska Parti understryker återigen att både domstolsbeslutet om förbudet av partiet och lagarna mot kommunismen är ett lagbrott enligt internationell rätt. Man hävdar att de alla strider emot EU:s internationella avtal, de europeiska värderingarna, FN:s deklaration om mänskliga rättigheterna, den europeiska konventionen om de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna samt Venedigfördraget.

Trots rättegången, vars syfte är att avskaffa Ukrainas Kommunistiska Parti, meddelar partiet att man kommer att fortsätta sin kamp.

I sitt uttalande kopplade Ukrainas Kommunistiska Parti också samman attacken mot kommunisterna med den ukrainska nynazismens ”renässans”. I uttalandet avslöjades också specifik information om vissa parlamentsledamöters koppling till nazisterna.

Det sista ämnet i uttalandet rörde attacken mot lagen som reglerar de ryska minoriteternas språk. 57 medlemmar av det ukrainska parlamentet Verkhovna Rada har överklagat lagen om landets officiella språk till konstitutionsdomstolen. Denna lag garanterade rättigheterna för de ryska minoriteterna bosatta i Ukraina, samt Ukrainas konstitution och vissa internationella avtal och lagar. Ukrainas Kommunistiska Parti varnade också för att ett avskaffande av denna lag kan utlösa protester och förvärra situationen för Ukrainas rysktalande i landets östra del.

En tanke på “Ukrainas Kommunistiska Parti om den senaste händelseutvecklingen och det antikommunistiska spåret landet har slagit in på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.