Sjukhuset i Sollefteå ockuperat!

Landstinget i Västernorrland, numera regionfullmäktige, beslutade att Akutortopedin, kvinnosjukvården och BB skulle läggas ner den 31 januari 2017.

Befolkningen i Ådalen i allmänhet och i Sollefteå i synnerhet var missnöjda med beslutet. Därför ockuperades sjukhuset den 30 januari av en skara människor, gamla som unga, som med beslutsamhet har vägrat lämna sjukhuset.

Ni som vill vara med i kampen kan gå med i Facebook-gruppen Ådalen 2017.

Statsminister Löfven som har sina rötter i trakten bemödade sig inte ens att besöka ockupanterna fastän han befann sig endast några mil från sjukhuset under sitt besök i Jämtland härförleden.

Vänsterpartiet som oftast kan benämnas som ”Vingelpartiet” har verkligen gjort skäl för detta epitet, enär två av deras sex valda ledamöter gått på majoritetens linje att lägga ner ovan nämnda avdelningar på Sollefteå sjukhus.

Nu råkar dessa två VP:are vara dels en överläkare och en barnmorska på Sundsvalls sjukhus, vilket kan förklara, men inte försvara, deras handlande. Dock var Jonas Sjöstedt och försökte gjuta olja över sina partikamraters fadäs härom dan… men utan att lyckas särskilt väl!

Till syvende och sist handlar hela historien om en kamp mellan Sundvalls länssjukhus och de mindre sjukhusen i Sollefteå och Örnsköldsvik.

Ockupationen som gått fredligt till samlar såväl familjer med sina barn som till och med satt upp små tält inne på sjukhuset som äldre människor. En del kommer några timmar mitt på dagen medan andra övernattar.

Mats Hedell

En tanke på “Sjukhuset i Sollefteå ockuperat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.