Irlands Kommunistiska Parti: ”För vårt lands självständighet och oavhängighet”

Irlands Kommunistiska Parti (CPI) publicerade den 6 april ett uttalande där man uppmanade till kamp för folkets ägande av alla vattenresurser.

Irlands Kommunistiska Parti publicerade ett uttalande där man uppmanade det arbetande folket att kämpa för det totala avskaffandet av vattenkostnader och för en folkomröstning för att införa kravet att alla vattenresurser ska övergå i folkets ägo i Irlands konstitution.

Uttalandet löd som följer:

”Fortsätt framhäv kravet för ett slut på vattenkostnader- och ett konstitionellt författningstillägg avseende folkets ägande av vattnet”

Irlands Kommunistiska Parti uppmanar arbetarna att fortsätta att mobilisera för det fulla avskaffandet av vattenkostnaderna och för en folkomröstning ämnad till att införa kravet på att vattenresurser ska övergå i folkets ägo i Irlands konstitution.

Folkets ihärdiga kamp de senaste åren har tvingat det irländska etablissemanget och deras EU-beskyddare att backa avseende vattenkostnaderna. Det har varit folkets motstånd som har varit den avgörande faktorn, inte parlamentariska manövrar.

Etablissemanget har hela tiden försökt att föra in folkets kamp i Dáilens [det irländska parlamentet] procedurer och kommittéer – in i strukturer som etablissemanget kontrollerar. Detta är en taktik utformad att motarbeta kraven och folkets vilja och få dem att underkasta sig företagens behov och makt.

Vi måste göra den nationella demonstrationen planerad till den 8 april till ett viktigt steg när det gäller massrörelsens återaktivering vilken är den enda säkra vägen till att förhindra att det irländska etablissemanget och EU omgrupperar sig och genomför sin motstrategi. Kampen för vatten på Irland är enbart ett litet steg mot det irländska folkets suveränitet. Ett suveränt folk måste hävda sin rätt att påverka förändringarna i den sociala och ekonomiska politiken, oavsett vad EU tillåter eller inte.

Irlands arbetare måste nu hävda sitt lands suveränitet och självständighet för att ge substans åt demokratin. Nedläggandet av alla åtal mot vattendemonstranter och ogiltigförklarandet av alla domar är inte en benådning, eftersom en benådning implicerar skuld. Att demonstrera är en demokratisk rättighet som behöver försvaras och värnas. Det är ett av de få vapen som det arbetande folket har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.