BEKÄMPA IMPERIALISMEN – SOCIALISM ELLER BARBARI!

Under september kommer den svenska försvarsmakten att genomföra och delta i krigsövningar tillsammans med länder från den militära alliansen NATO. Det är samma allians och samma länder som bombade Jugoslavien, invaderade Afghanistan, förstörde Irak och tillintetgjorde Libyen som nation.

Militäralliansen är en imperialistisk allians, bestående av några av de största imperialistiska staterna i världen, framför allt USA. Genom NATO har man med våld tvingat igenom sina intressen i stora delar av världen. Detta vill de svenska finanskapitalisterna nu närma sig, eftersom deras intressen ligger i linje med NATO:s verksamhet

I och med att de imperialistiska motsättningarna ökat de senaste åren har kampen om nyuppdelningen av världen tilltagit – när världen är uppstyckad mellan imperialisterna måste de börja ta av varandra, eftersom man måste fortsätta växa. Vi upprepar därför vad den tyska kommunisten Bertolt Brecht sa: kapitalisterna vill inte ha något krig, de måste vilja ha det. Det ligger i systemets natur. När realsocialismen föll lade de svenska monopolkapitalisterna under sig de baltiska länderna och störtade dessa ner i fattigdom. Nu vill man ytterligare stärka kontrollen över dessa länder och se till att de stannar under svensk kontroll.

Imperialismen, som är kapitalismens högsta stadium, störtar världen i krig gång på gång. Endast en uppgörelse med det system vi lever i kan skapa en långvarig och stabil fred. Det finns inga möjligheter till fred under kapitalismen. Därför måste kampen mot NATO och för freden samtidigt vara en kamp för socialismen, som erbjuder världens arbetarklass den enda chansen till fred.

Därför säger Sveriges Kommunistiska Parti:

• Motarbeta den svenska militarismen – NATO ut ur Sverige

• Bekämpa imperialismen – orsaken till krig

• Kämpa för socialismen – det enda alternativet till krig

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.