KKE: Demonstration utanför den polska ambassaden i Athen mot antikommunistiska förföljelser

Med en demonstration utanför den polska ambassaden i Athen den 27 november uttryckte medlemmar från Greklands Kommunistiska Parti, KKE, sitt fördömande av de antikommunistiska förföljelser som äger rum i Polen.

KKE:s delegation, ledd av Europaparlamentets ledamot Kostas Papadakis, överlämnade ett uttalande till ambassadpersonalen i vilket partiet uttrycker sitt motstånd mot förföljelserna.

Det ska kommas ihåg att domstolsförhandlingarna var ämnade att inledas den 27 november med ett åtal baserat på spridning av den kommunistiska ideologin i tidningen Brzask och på Polens Kommunistiska Partis hemsida.
I KKE:s uttalande ”fördöms och kritiseras dessa antikommunistiska åtgärder och förföljelser, varje slags förbud mot kommunister, som rättegångar mot dem, förbud mot kommunistiska symboler och spridandet av kommunistiska idéer. Denna oacceptabla förföljelse är inte under några som helst omständigheter laglig för att den stöds av det reaktionära EU eller för att liknande förföljelser stöds i andra länder”.

KKE skriver i sitt uttalande att ”repressionsåtgärderna mot kommunisternas verksamhet går hand i hand med generella arbetarfientliga åtgärder och attacken mot arbetarklassens rättigheter och erövringar”.

”De utgör en del av den kända propagandan om den ”totalitära regimen” som handlar om det provokativa och ohistoriska likställandet av kommunismen med fascismens monster, vilket föds och fostras av det kapitalistiska systemet”.

KKE uttrycker sin solidaritet med kommunisterna och Polens klassorienterade arbetarrörelse och kräver att alla förföljelser mot Polens Kommunistiska Parti, dess medlemmar och kadrer omedelbart upphör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.