Hot- och skrämseltaktik mot Ukrainas Kommunistiska Parti

Den 26:e oktober 2017 utförde den oligarkiska nazi-regimens poliser och andra inom det straffrättsliga systemet vad som närmast kan kallas en banditräd mot lokalerna för Darnytsas (i Kiev) distriktskommitté av Ukrainas kommunistparti, CPU. De använde sig av ett rättsbeslut som satts ihop baserat på förfalskade uppgifter.

I en tid när riktiga brottslingar och mördare går fria, när grupper inom ultrahögern och nynazisterna terroriserar befolkningen, när explosioner och skottlossning har blivit rutin i Ukrainas huvudstad, ägnar sig kollaborationsregimens väktare från så kallade ”myndigheter för lagens upprätthållande”, vilka kontrolleras av CIA och FBI, åt politisk maffiaverksamhet och renodlad stöld. Till detta brukas det arbetande folkets pengar – pengar som berövats fattiga pensionärer, arbetare, lärare och landsbygdsbor som har plundrats genom kommunala avgifter, priser och omöjlig beskattning. Utan att meddela förstesekreteraren för Darnytsas distriktskommitté, utan vittnen, för att inte tala om oberoende vittnen, och utan närvaro av advokater invaderade polisen den privata lägenheten med kopierade nycklar.

De fann inga illegala föremål, vapen, sprängmedel eller något annat som skulle kunna användas för att ”störta” konstitutionen och uppvigla till etniska motsättningar i Darnytsas partidistriktkommittés lokaler. Men sådana ”småsaker” är inget hinder för dem som upprätthåller den politiska ordningen, och därför måste vi vara beredda på allt. De fann en icke-existerande granat i soptunnan och höll två av våra kamrater – kommunisterna Tkachenko och Timofeev från Dniprodzerzjynsk – fängslade i ett och ett halvt år. Och det faktum att granatens nummer pekade på att den aldrig hade lämnat militärenheten (dokumentet som certifierats av befälhavaren gavs till rätten av militärjuristen) beaktades inte ens.

Det råder ingen tvekan om att en sådan skrämseltaktik mot kommunistpartiet och kommunisterna hör samman med att proteststämningar växer i samhället, tillsammans med insikten om att inget av de oligarkiska partierna har förmågan att vända situationen i landet, stoppa kriget och bekämpa brottsligheten. De kan inte leda Ukraina ut ur den kris som drivits fram av oligarkerna och deras inrikesdepartement.

Just före 100-årsjubilet av Oktoberrevolutionen vänder fler och fler människor sitt intresse mot de framgångar som det sovjetiska Ukraina åstadkom under den tid då kommunisterna hade makten tillsammans med oberoende samarbetspartner. Därför intensifierar den styrande regimens repressiva apparat hela tiden trycket på vårt parti och våra kamrater. Det här domstolsbeslutet om husrannsakan och beslagtagande av egendom baseras på en kriminalrättslig process mot medborgarna V. Oleinik och J. Kot, som inte har den minsta anknytning till kommunistpartiet och inte heller till Darnytsasdisktriktkommittés lokaler, vilket visar att både kriminalfallet och domarens beslut var planerade i förväg.

Man ska komma ihåg att från den första dagen för den väpnade kuppen i februari2014 började SBU (Ukrainas säkerhetstjänst) och det statliga åklagarämbetet, på direkt order av den tillfällige presidenten Turchinov, att fabricera kriminella anklagelser mot kommunister och ledare inom partiet. Man grundade dessa på internetinformation som man fått från så kallade aktivister och på förfalskade publikationer i den media som kontrolleras av oligarkerna och nynazisterna. De drog sig inte heller för ”bekännelser” som pressats fram under tortyr i SBU:s fängelsehålor och i straffbataljonernas källare.

Vi publicerar texten om justitiemordet och skickar information om regimens brott till PACE, OSCE, FN:s organ för de mänskliga rättigheterna och internationella människorättsorganisationer. De som utför den styrande regimens brott och lyder dess kriminella befallningar måste ställas inför rätta – och inte bara inför historiens domstol.

Ukrainas Kommunistiska Partis presservice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.