En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

Internationell solidaritet med Greklands arbetarklass
– Stoppa attacken på strejkrätten

Fackliga världsfederationen (FVF) uttrycker sin solidaritet för Greklands arbetarklass som idag kämpar mot Syriza-ANEL-regeringen och mot det lagförslag som lämnades in till parlamentet och som attackerar strejkrätten.

Regeringen vilken består av ”vänsterpartiet” Syriza och det rasistiska och nationalistiska högerpartiet ANEL som regerar Grekland med sitt 20-procentiga opinionsstöd, har fräckheten att kräva att 50 procent av fackmedlemmarna ska rösta för strejken för att den ska vara laglig.

Syriza-ANEL-regeringen har återigen hyllats av trojkan som innefattar Internationella valutafonden, EU och de grekiska kapitalisterna.

Fackliga världsfederationen stödjer de demonstrationer som hålls idag av PAME i städer över hela Grekland. Vi stödjer alla arbetare som lever och kämpar mot den grekiska regeringens fackfientliga och antidemokratiska politik.

Vi sluter samman vår röst med alla de fack som reagerar mot strejkrättens blockerande.

Arbetarnas strejkrätt är ett heligt vapen. Det är en landvinning för världens arbetarklass och den har tillkämpats genom mängder av arbetarblod från alla världens hörn. Idag i en tid då det kapitalistiska systemet är ruttet, har den internationella bourgeoisien tillsammans med de internationella organisationernas nomenklatur och de reformistiska fackföreningsledarnas medskyldighet banat väg för en debatt inom den Internationella arbetsorganisationen som syftar till strejkrättens avskaffande.

Den grekiska Syriza-ANEL-regeringen är skyndsamma med att skylla det på den föregående regeringen som tillkännager lojalitet och delaktighet i dessa planer. Regeringen är skyndsam med att visa vägen för alla kapitalistiska regeringar.

Vi uppmanar Fackliga världsfederationens medlemmar, alla de militanta fackföreningarna att aktivt uttrycka sitt stöd för PAME och alla Greklands arbetare med kravet om upphävandet av detta smutsiga och arbetarfientliga lagförslag. Denna kamp inbegriper allt detta.

Det som tillkämpades med blod, ska inte avskaffas av någon regerings pekpinnar

Sekretariatet

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.