Världsbanken manipulerar

Det har framkommit att Världsbanken manipulerade siffrorna för Chiles ekonomiska utveckling, till fördel högerkrafterna att få politiska skäl att vinna valet i december 2017.

Världsbankens chefsekonom Paul Romer erkände i en intervju med tidningen Wall Street Journal i fredags, att Chiles siffror manipulerades i dess årliga rapporter ”Doing Business”, under den fyra års period som ”Nya Majoriteten” satt i regeringsställning. 
Doing Business skrev i Chiles fall ned siffrorna för dess ekonomi och investeringar och landet föll från plats 34 till 57 på världsrankingen. Högerkandidaten Sebastian Piñera kunde dra fördel av detta och vid ett flertal tillfällen under sin valkampanj referera till Världsbankens siffror och motståndarnas dåliga handhavande av ekonomin.

Romer har bett Chile om ursäkt [man kan fråga sig vilken del av Chile- det arbetande folket eller högerkrafterna, uppbackade av imperiet USA?] och sa i intervjun att företagsklimatet i själva verket inte alls försämrats under Nya majoritetens regeringstid. 
Men ursäkten är inte nog för Chiles regering som nu begär en oberoende utredning

Vi som har ett minne som räcker längre tillbaka än igår, vet att USA och imperialismen också har ett flertal andra verktyg att invadera andra länder och göra statskupper, färgade revolutioner eller som i Chiles fall ”mjuk statskupp”

Kjell Bygdèn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.