Sekoklubb mobiliserar mot inskränkningar i strejkrätten

Seko Tunnelbanan, Klubb 111, arrangerar den 10 mars en demonstration på Norrmalmstorg mot pensionsuppgörelsen och inskränkningar i strejkrätten.

Klubben skriver på sin hemsida angående pensionsuppgörelsen, en uppgörelse som nästan alla riksdagspartier var överens om:  

”Produktiviteten har ökat avsevärt men vi som arbetar får varken sänkt arbetstid eller får högre löner som står i relation till den ökade produktiviteten. Istället höjer man pensionsåldern! Staten har råd att stödja kapitalet genom olika åtgärdspaket och genom att spela bort våra pensionspengar på aktiemarknaden. Allt detta ska vi, arbetarklassen, stå för. Med höjd pensionsålder och minskade pensioner.”

Att regeringen, politiska partier och borgarklassen vill inskränka strejkrätten förklarar fackklubben med att dessa vet att människorna i Sverige kommer att göra motstånd mot den antifolkliga politik de för.

Klubben menar att LO och arbetarrörelsen som inte reagerar bär ett stort ansvar: ”Facket ska finnas för att försvara arbetarklassens intressen och inte de rikas, borgarklassens, privilegier”.

De uppmanar till krafttag:

”Regeringar, EU och kapitalet vill försämra för oss. Istället säger vi: Gör motstånd!

Vi säger att det räcker nu!

– Nej till höjd pensionsålder.

– Inskränk inte strejkrätten.”


Demonstration
Norrmalmstorg
Lördag 10 mars kl. 14.00
Arrangör: Seko Tunnelbanan, Klubb 11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.