PCdoB fördömer fängslandet av Lula

Brasilien. Kämpa för demokratin, släpp Lula fri!

PCdoB menar att ordern att fängsla ex-presidenten Lula är godtycklig. Han döms utan bevis och är föremål för upprepade rättsliga övergrepp. PCdoB återupprepar att fängslandet av Lula är ytterligare en fas av statskuppen i augusti 2016. Demokratiska och progressiva krafter från folkmassorna, alla de som värnar om den demokratiska rättsstaten bör mobilisera ett snabbt svar. Det som står på spel förutom friheten för majoriteten av landets politiska ledarskap, är demokratin sig självt och den demokratiska rättsstatsprincipen.

Det är absolut nödvändigt att vidta åtgärder i form av att framföra invändningar i den nationella kongressen samt i andra lagstiftande organ. Men även också på gatorna och på de sociala medierna i solidaritet med expresidenten Lula och i försvar av demokratin och av demokratiska val och av suveräniteten till folkliga omröstningar. 

PCdoB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.