Eurovision Song Contest 2018

Vinnaren av den senaste upplagan av Eurovision Song Contest är Israel. Deras representant, Netta Barzilai, tjänstgjorde i den israeliska marinkåren samtidigt som den bordade Ship to Gaza och förhindrade livsviktiga förnödenheter att nå den belägrade Gazaremsan. Israels vinst innebär att tävlingen nästa gång kan komma hållas på ockuperat land.

Barzilai representerar ett land som tillämpar en strikt Apartheid-politik gentemot hela det palestinska folket. Den israeliska staten tvingar dagligen palestinierna att genomgå förnedrande procedurer, utstå misshandel och trakasserier från israelisk sida. Det hör till vardagen att barn och minderåriga arresteras och torteras när de har mod att göra motstånd – vi hedrar Ahed Tamimi som symbol för hela det palestinska folkets kamp för frihet.

Bosättningar och statlig terrorism från Israels sida gör livet för det palestinska folket till en ständig kamp, men det gör också deras motstånd desto mer beslutet. I kampen mot den sionistiska politiken står Sveriges Kommunistiska Parti oreserverat på det palestinska folkets sida.

Den roll Israel spelar i Mellanöstern är som den amerikanska imperialismens spjutspets. Den sionistiska staten, beväpnad till tänderna, gör allt i sin makt för att spä på de inom-imperialistiska motsättningarna i området och provocera fram en större konflikt. Israel har beväpnat och gett sitt stöd till islamistiska rebeller och gjort allt i sin makt för att slita sönder Syrien. Israel kränker regelbundet sina grannars gränser och territorium och destabiliserar hela regionen.

Den israeliska staten är reaktionens och den amerikanska imperialismens förlängda arm i den inom-imperialistiska kampen om Mellanöstern. Det är en stat som dagligen utövar terror mot alla folk i sin närhet – i synnerhet det palestinska.

Vi fördömer alla de som förskönar Israels terror och alla de som försöker avleda uppmärksamheten mot de brott Israel dagligen begår.

Sveriges Kommunistiska Parti manar till motstånd mot den sionistiska staten och mot det imperialistiska systemet.

För ett fritt Palestina – för ett rött Palestina!

Länge leve Intifadan!

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.