Livsfarlig arbetsmiljö vid tunnelbygge

Idag riktas kritik mot företaget Lovön Samverkan AB, en av Trafikverkets underentreprenörer anlitade för  tunnelprojektet Förbifart Stockholm. Kritiken avser flera livsfarliga brister i arbetsmiljön, däribland beträffande sprängmedelshanteringen och farliga maskiner. Tidningen Arbetet har tagit del av inspektionsprotokoll och Arbetsmiljöverkets interna incidentrapportering.

Protokollen från Arbetsmiljöverkets nio genomförda inspektioner vittnar också bland annat om avsaknaden av ordentliga omklädningsrum och duschar för de anställda, omarkerade släntkanter vilket har resulterat i rasrisk, brandsläckare som inte har funnits att tillgå vid sprängförrådet.

– Sprängningen, samordningen på arbetsplatsen och de farliga anläggningarna som inte har några skydd. Det är många bitar här som inte ser bra ut, bekräftar Hans Jansson för Arbetet som inte vill gå in i detalj på vad som är nästa steg för Arbetsmiljöverket då inget beslut ännu är taget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.