Vänsterpartiet: Öppna upp Venezuela för fascistiska band och amerikansk imperialism

Situationen i Venezuela är fortsatt spänd efter presidentvalet den 20 maj. Resultatet blev en stor seger för presidenten Maduro, som nu kan fortsätta.

I och med att oppositionen, i form av socialdemokrater och andra borgerliga partier, visat sig oduglig att tvinga bort Maduro från makten har stödet från både den inhemska borgerligheten, såväl som den amerikanska imperialismen, riktats mot fascistiska grupper. Dessa är betalda legoknektar som inte bara betalas med pengar, utan även med knark och vapen och dessa ligor måste bekämpas av folket – det är endast folket som en gång för alla kan krossa fascismen.

Det är dessa som Sjöstedt och Vänsterpartiet vill släppa loss på det venezolanska folket. Med hjälp av dessa ligor kan de framsteg som gjorts rullas tillbaka.

Vänsterpartiet visar sig återigen vara en av imperialismens ihärdigaste understödjare. När Libyen skulle bombas ställde Vänsterpartiet upp och skickade JAS ner till Libyen. Nu visar återigen Vänsterpartiet sitt rätta jag och kräver: öppna upp Venezuela för fascistiska band och amerikansk imperialism.

Skulden vilar tungt på Vänsterpartiet och på Jonas Sjöstedt.

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.