Uttalande från Demokratisk Ungdoms Världsfederation på Världsflyktingdagen

Den 20 juni var det Världsflyktingdagen. SKU, medlem i Demokratisk Ungdoms Världsfederation, publicerar här uttalandet som DUV antog.

Den 20 juni har tillkännagivits som Världsflyktingdagen sedan år 2000 i enlighet med beslutet från FN:s generalförsamling. Enligt FN:s flyktingkommissionärs årliga rapport hade 68,5 miljoner människor blivit tvångsförflyttade världen över i slutet av 2017. 16,2 miljoner av dem blev för första gången tvångsförflyttade. Detta innebär att 44 500 människor tvångsförflyttas dagligen eller 1 person varannan sekund. 53 procent av dem är barn. Många av dem är dessutom ensamkommande eller separerade från sina familjer. Det är en besvärande och oacceptabel rapport som är ett resultat av de imperialistiska interventionerna, invasionerna och krigen världen över.

I egenskap av Demokratisk Ungdoms Världsfederation är vi väl införstådda med vem som är ansvariga för alla krig, flyktingar och all misär i världen. Detta är anledningen till varför vi existerar och anledningen för vår kamp. Det är imperialismen sig självt som dränker människor i blod och vi ska inte vila förrän vi har utrotat det.

Tillsammans med alla de antiimperialistiska ungdomsrörelserna och fredsrörelserna står vi enade mot imperialismen. Ungdomens sammanhållning världen över kan sätta stopp för de grymma krigsplanerna och i slutändan kommer segern att bli vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.