De dödliga skogsbränderna i Grekland: PAME uppmanar till omedelbar solidaritet för de drabbade

Fler än 50 människor har dött i de skogsbränder som härjar i området Attika i närheten av Aten, i vad som betecknas som Greklands värsta brandkatastrof på över ett decennium. Enligt uppgifter från de lokala myndigheterna har 26 kroppar påträffats i kustbyn Mati som ligger i centrum av katastrofen. Brandkåren har hittills fastställt det sammanlagda antalet dödsoffer till 49 personer, där barn befaras utgöra merparten av de döda. Man räknar med att antalet dödsoffer kommer att ha stigit vid dagens slut. Många telefonsamtal har också inkommit till räddningstjänsten från människor som söker försvunna personer. Som del av den enorma räddningsinsatsen har räddningsarbetare använt sig av båtar och helikoptrar för att utrymma en strand.

I ett uttalande från Alla arbetares militanta front (PAME) framför man sina kondoleanser till de avlidnas familjer. I uttalandet hette det : ”Vi uttrycker vår sympati för de skadade och brändernas dödsoffer.

Trots de kolossala räddningsinsatserna från brandmän och volontärer som bekämpar bränderna och evakuerar de strandsatta, är bristen på centralplanering, samordning och bristen på åtgärder inom brandbekämpning och brandskydd uppenbar.

Detta är frågor som har väckts av den klassorienterade fackföreningsrörelsen upprepade gånger och på ett särskilt intensivt sätt den gångna tiden, som en prioritet för att skydda av det arbetande folkets liv, och idag har tyvärr avsaknaden av dessa åtgärder bidragit avsevärt till förlusten av människoliv i en ofattbar tragedi.

Regeringen måste omedelbart vidta alla nödvändiga åtgärder för att tillgodose de drabbades mest trängande behov. PAME kommer utan fördröjning ta itu med orsakerna och ansvarsskyldigheterna såväl som med skadelindringen för de drabbade. För närvarande prioriteras hjälp, och organisering av konkret och omedelbar solidaritet. PAME uppmanar fackföreningarna att omedelbart organisera sin praktiska solidaritet med invånarna i de drabbade områdena och att bidra och hjälpa till på alla sätt tillsammans med de brandbekämpande styrkorna.”

En delegation av medlemmar från Greklands Kommunistiska Parti (KKE), ledd av Aleka Papariga, som är medlem i centralkommittén, besökte också tidigare idag de drabbade områdena där de pratade med den lokala befolkningen och uttryckte sin solidaritet, samt hade informativa samtal med de lokala myndigheterna om katastrofens omfattning.

In Defense of Communism 24/7 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.