KKE avslöjar Die Linkes sympatier för Israel

Greklands Kommunistiska Parti (KKE) publicerade nyligen ett uttalande om det tyska vänsterpartiets  Die Linkes besök till Israel, där man avslöjade ”den europeiska vänsterns” stöd till imperialistiska operationer.

Uttalandet från KKE omnämnde det palestinska folkpartiets fördömandet av den resa till Israel som ordföranden för Die Linkes parlamentsgrupp gjorde nyligen, där han besökte bosättningar och planterade träd som ett ”meddelande om stöd till den långvariga ockupationen av palestinskt territorium och skönmålandet av de israeliska brott som begåtts mot det palestinska folket”. Die Linke, Tysklands vänsterparti är känt för sin ledande roll i det Europeiska Vänsterpartiet (ELP).

KKE uttryckte följande i uttalandet:

”Det är en medveten handling som återigen bevisar att Die Linke och resten av de opportunistiska partierna i det Europeiska Vänsterpartiets sätter på sig en progressiv ”mask” för att lura folken och i praktiken följa den farliga politiken att tjäna borgarklassens och EU:s  (som stärker sina relationer med Israel) och  imperialistiska planer. Det finns mängder av exempel.

Det Europeiska Vänsterpartiet (ELP) har stött USA:s, NATO:s och EU:s imperialistiska intervention i Libyen. ELP stödjer de imperialistiska förevändningarna för kriget i Syrien. Det är ett parti som deltar i det antikommunistiska kampanjandet och går hand i hand med de mest reaktionära krafterna för att förvanska den historiska sanningen om socialismen, om Sovjetunionen och de andra länderna i det socialistiska bygget.

I Grekland överlåter Syrizaregeringen (Syriza  är en framstående medlem i ELP) allting till USA, NATO och EU: militärbaser, mark, hav och luftrum till de imperialistiska interventionerna och krigen – den 12 juli stödde man provokativt de farliga resolutionerna på NATO-toppmötet i Bryssel och fortsätter att mynta slagord för att dölja den smutsiga roll som det spelar! Syrizaregeringen ökar sitt militära, politiska och ekonomiska samarbete med Israel, mörklägger ockupationsstyrkornas brott och vägrar att erkänna den palestinska staten, samtidigt som man understår sig att använda paroller till förmån för det palestinska folket för att mörka sin roll även inrikes!”

KKE betonade i uttalandet att detta är ”opportunismens och socialdemokratins sätt ” vilka åtar sig ”hela smutsjobbet i de imperialistiska planernas tjänst”. Enligt KKE är kommunistpartiernas avgörande uppgift att svara med att ”kontinuerligt avslöja dem och intensifiera konfrontationen mot dessa krafter”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.