En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

SKP:s politik A-Ö: EU

Den Europeiska Unionen är en union bildad för att understödja de europeiska monopolen i deras kamp med monopolen från andra delar av världen. Unionen är en imperialistisk union, vars uppgifter består i att skaffa så bra förhållanden som möjligt för de egna monopolen i konkurrens med andra imperialistiska centra runt om i världen, att bekämpa de egna befolkningarna och på så sätt höja de europeiska monopolens vinster på de egna befolkningarnas bekostnad och att vara ett bålverk mot kommunismen i medlemsländerna.

Sveriges Kommunistiska Parti är absoluta motståndare till EU och vi kräver Sveriges utträde ur EU, men vi gör oss inga illusioner om vad ett utträde skulle betyda. Ett svenskt utträde, om inte revolutionen sker samtidigt, är en förändring av formerna och villkoren för de svenska monopolens utsugning av den egna befolkningen, av andra nationer och av deras konkurrens med andra monopol runt om i världen – utträdet är inget självändamål utan är intimt förknippat med vår kamp för socialismen.

Håller du med? Hjälp oss sprida SKP:s valmaterial och valsedlar som finns att beställa här: val2018.skp.se/valsedlar/ 

1 kommentar

  1. Kerstin Stigsson

    2018-12-29 kl. 16:08

    Jag tror att ni har skrivit fel. Det saknas ett ‘inte’. Om man i meningen tar bort ‘om inte revolutionen sker samtidigt’ så blir det så här ‘Ett svenskt utträde är en förändring av formerna och villkoren för de svenska monopolen av den egna befolkningen [o s v]’.
    Även om vi skulle gå ur EU skulle monopolen i Sverige inte förändras i formerna. De nationella monopolen skulle vara lika exploaterade som de var i EU. Anderas S skriver i vår debatt för något år sedan om den nationella frågan att det inte räcker med att Sverige ska lämna EU utan att det samtidigt äger rum en socialistisk revolution: ‘Vår fiende är det kapitalistiska-imperialistiska systemet, inte enskilda maktkonstellationer i det. Vår uppgift är inte att förändra maktbalansen inom systemet, utan göra oss av med systemet’.
    Jonas Sjöstedt, VP, vill – precis som VP agerar i riksdagen – förvalta det kapitalistiska borgerliga systemet i EU. Vilket har gett stora rubriker. Men ingen ifrågasätter Vänsterpartiet och hur de förvaltar kapitalet i riksdagen. Ingen kräver att VP ska ut ur den borgerliga och kapitalistiska riksdagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.