En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

Över 40 procent av ukrainarna saknar Sovjetunionen

I en ny undersökning genomförd av forskningsgruppen “Kalmiusska Grupa” och opinionsundersökningsföretaget “GfK Ukraine” framgår det att över 40 procent av den ukrainska befolkningen saknar Sovjetunionen och socialismens era.

Mer specifikt rapporterar den nätbaserade nyhetstidningen “Ukrainska Pravda” att 43 procent av ukrainarna och 51 procent av invånarna i Donbassregionen menade att livet i Sovjetunionen var bättre än idag. I landets västra del, som till stor del domineras av västerländsk propaganda, ansåg 31 procent av folket att livet under socialismen var bättre. Å andra sidan föredrar 54 procent av invånarna i västra Ukraina dagens situation.

Den så kallade avkommuniseringspolitiken som förs av Kievs fascistiska regering, och som innebär avlägsnandet av alla sovjetiska och kommunistiska symboler i samhället och i det dagliga livet,anses dessutom olämplig av en tredjedel av ukrainarna och nästintill hälften av Donbassregionens befolkning. Trots den rasande antikommunistiska och antisovjetiska propagandan från den lokala mainstreammedian, är en av fyra ukrainare och var tredje invånare i Donbassregionen för ett återupprättande av Sovjetunionen som även skulle inkludera Ukraina.

Det råder ingen tvekan om att slutsatserna av undersökningen är ett hårt slag i ansiktet på Petro Poroshenkos högerextrema regering och hans nynazistiska kollaboratörer (läs Parubiy).

In Defense of Communism

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.