Reflektioner efter valet

INSÄNT. Såhär efter valet vill högern i retoriken framställa sig som segrare, trots att valresultatet i praktiken visar något helt annat. För sanningen är att Moderaterna tappade nästan 60 000 röster jämfört med valet 2014. Vad gäller Socialdemokraterna tappade man närmare 90 000 röster. Moderaternas allierade gick förvisso fram i valet med omkring 120 000 röster. Moderaternas ohämmade maktbegär bygger helt på det rasistiska partiet SD:s valframgångar, ett parti med rötter i den nazistiska rörelsen. En valframgång som Alliansen och den så kallade “vänsterregeringen” har bäddat för med en politik som enbart har gynnat kapitalet och inte det arbetande folket.

Den svenska situationen liksom den europeiska påminner om förkrigstiden som förde den mest reaktionära borgarklassen till makten, inte minst Hitler och Mussolini som kom till makten med stöd av storfinansen och borgarklassen.

Charlie Paulsson

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.