Därför angriper man strejkrätten (video)

Angreppet på strejkrätten kommer i en tid då motsättningarna på den internationella marknaden hårdnar. Konkurrensen blir skarpare och det leder till att kapitalet i varje enskilt land måste pressa sina egna arbetare allt hårdare.

När arbetarna blir pressade, när deras löner sänks och när deras livsvillkor försämras så kommer de också att göra motstånd. Strejker blir vanligare och missnöjet kommer växa. För att förbereda för såna angrepp, vill man begränsa möjligheterna till motstånd så mycket som möjligt.

Därför angriper man strejkrätten och därför måste vi kämpa för att den inte på något sätt ska vara begränsad!

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.