En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

Situationen i Sudan

De senaste dagarna har det genomförts massiva folkliga demonstrationer i Sudan. Folket kräver frihet och omfattande sociala, demokratiska, ekonomiska reformer, samt den korrupta regimens avgång.

Folket har mött massivt motstånd från regimen och dess statsapparat. De har mötts av beskjutningar med skarpladdad ammunition som krävt 47 dödsoffer och 90 skadade. Utöver det har regimen arresterat över 800 människor, varav flera ledande medlemmar i det Sudanesiska Kommunistiska Partiet.

Sveriges Kommunistiska Parti fördömer den sudanesiska regeringens våldshandlingar. Vi fördömer hela regimen och vi ger vårt fulla stöd till folkets kamp för regimens omedelbara avgång.
Vi uttrycker vår fulla solidaritet med det sudanesiska folket och vi uttrycker vår fulla solidaritet med Sudans kommunister. Regimen har förstått att när folket gått samman med kommunister är deras tid ute. Därför har man genomfört en omfattande repression mot partiet och arresterat minst fem medlemmar i dess centralkommitté. Vi ger allt vårt stöd i kampen för deras och för alla tillfångatagna kämpars frihet.

Solidaritet med Sudans kämpande folk!
Solidaritet med Sudans kommunister!

Sveriges Kommunistiska Parti

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.