KKE: Uttalande om USA:s farliga planer mot Iran

Med anledning av den senaste tidens skrämmande händelseutveckling i Omanviken och de US-amerikanska provokationerna mot Iran, utfärdade Greklands Kommunistiska Partis (KKE:s) centralkommittés pressavdelning följande uttalande:

De senaste attackerna mot tankfartyg i Omanviken rör återigen upp händelseutvecklingen kring Iran. USA agerar som om de ”redan var förberedda”, siktar in sig på Iran och framför krav på ökad militär närvaro i regionen.

Den US-amerikanska aggressionen mot Iran har trappats upp under de senaste månaderna både med det tillämpade handelsförbudet mot oljeexport och med påtryckningarna som riktats mot Irans kärnprogram och som varvats med hot och planer från Israel att bomba Irans kärnkraftsanläggningar.

De US-amerikanska planerna i regionen är otvivelaktigt ihopkopplade med de imperialistiska stormakternas konkurrens om kontrollen av energiresurserna, transportrutterna för såväl energiresurser som råvaror, marknadsandelar och de geopolitiska garantier som varje stormakt har till sitt förfogande vid ett givet tillfälle.

Den förvärrade situationen vad gäller Iran bådar inte gott för folket.

Syriza, Ny demokrati (ND), KINAL och resten av de politiska partierna som stödjer det ”strategiska samarbetet” med USA och Israel, och även vårt lands aktiva deltagande i Nato. Detta måste avslöjas eftersom deras ställningstaganden involverar vårt folk i stor fara.

Det är mer nödvändigt än någonsin att stärka KKE:s röst som kräver att vårt land inte deltar och medverkar i USA:s och Natos planer, som drabbar Irans och de andra folken i området.

  • Stäng ner alla USA:s och Natos baser i Grekland.
  • Återkalla samtliga Greklands militära styrkor som deltar i Nato och EU-uppdrag.

Aten den 14 juni 2019

KKE:s centralkommittés pressavdelning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.