EU-migranter manifesterade

Häromdagen hölls i Malmö en manifestation av romska tiggare, så kallade EU-migranter.

Ett femtontal personer deltog och meningen var att uppmärksamma tiggarnas situation, skriver SVT Nyheter Skåne. Bakgrunden är att mer än hälften, 56 procent, av Malmös romska tiggare har utsatts för hatbrott. Majoriteten av dem som yttrat sig berättar om verbala trakasserier och kränkningar. Även våld förekommer, en fjärdedel uppger att de utsatts för fysiska attacker.

Viktigt är att uppmärksamma att tiggarna själv inget hellre vill än att arbeta. Tiggeriet är alltså inte självvalt, utan helt enkelt det enda sätt de har att överleva. Stadsmissionen i Malmö uppger: ”De är människor som alla andra. De drömmer om en bättre framtid för sina barn och vill bidra till samhället. De vill inte tigga”.

”Vi vill jobba, vi vill jobba…” skanderade gruppen med EU-migranter när den gick gatan fram bland lördagsflanörerna i Malmös centrum.

Kurt Sörensen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.