Politikerna för fega för att ta ansvar om Apotekstjänst

Nyhetsbyrån TT har ställt frågor till politiker angående hur de tänkte när de fattade beslut om att upphandla leveranser från Apotekstjänst i varuförsörjningsnämnden för flera regioner – men politikerna lägger locket på.

Bertil Kinnunen (S) hänvisar till nuvarande nämnd och Roger Ljunggren (S) från Sörmland hänvisar tillbaka till Kinnunen. Västeråspolitikern Tommy Levinsson (S) sitter fortfarande kvar i nämnden men vill inte kommentera varför politikerna valde att bara gå på priset, skriver TT.

– Det börjar bli ett tag sedan. Jag har inga kommentarer, säger Tommy Levinsson till nyhetsbyrån.

Fakta: Varuförsörjningsnämnden är en gemensam nämnd för de fem regionerna Uppsala, Västmanland, Dalarna, Örebro och Sörmland. Det var nämnden som skötte upphandlingen som slutade med att Apotekstjänst blev ny leverantör av förbrukningsartiklar till sjukvården i de fem regionerna. (TT)

Läs mer: Bara priset avgjorde avtal med Apotekstjänst (SvD) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.