Spaniens kommunister förbereder sig för nyval

Efter att Socialdemokraterna i Spanien misslyckats med att nå en överenskommelse med Unidos Podemos utlystes nyval till det spanska parlamentet till den 10 november. För kommunisterna i Spanien innebär det en chans att ännu en gång utnyttja det borgerliga valet för att nå ut med sitt revolutionära budskap.

Partier som inte redan är representerade i parlamentet behöver samla ihop underskrifter för att kunna delta i valet. Antalet underskrifter ska motsvara 0,1 procent av väljarna i det distrikt som partiet vill ställa upp i. För små partier innebär det ett hinder att delta, eftersom det kräver både tid, kraft och engagemang från medlemmar och sympatisörer för att samla in underskrifterna.

De spanska kommunisterna, som är organiserade i partiet PCTE – Partido Comunista de los Trabajadores de España, kunde i parlamentsvalet i våras ställa upp i sammanlagt 27 valkretsar, lite mer än hälften av de sammanlagt 50 valkretsarna, som också motsvarar antalet provinser i landet. Ett halvår senare kan de presentera kandidater i 37 valkretsar, vilket tyder på rejäla framsteg för dem. 72 procent av alla väljare i landet har nu möjligheten att lägga sin röst på PCTE.

Vi önskar dem all lycka i valet och hoppas att det kommer tillåta dem att ytterligare stärka sitt parti och ta flera steg på vägen mot att förverkliga sin paroll: för ett arbetarklassens land!

Linus Malmström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.