80 procent av alla kommuner ska spara pengar

I en kartläggning som SVT gjort framkommer att 80 procent av alla kommuner i landet förbereder sig för besparingar. Det kommer främst att drabba vården och skolan, områden som sex av tio kommuner uppgett att de kommer genomföra besparingar i.

Den ekonomiska krisen i kommunerna eskalerar och besparingarna står som spön i backen. De största utgiftsposterna för kommunerna är just skolan och vården, vilket samtidigt är de ur välfärdssynpunkt viktigaste områdena. Det visar den grundläggande motsättningen mellan folkens behov och det kapitalistiska systemet. Det finns ingen möjlighet att långsiktigt garantera människorna den välfärd de önskar och behöver.

Samtidigt varnar rapport efter rapport för en avmattning i ekonomin – nästa kapitalistiska kris står runt hörnet, vilket kommer betyda ytterligare angrepp på välfärden och på folks liv, något som ännu inte tagits med i beräkningarna hos kommunerna. Det arbetande folket går en svår framtid till mötes och inom kapitalismen finns det inga lösningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.