Italiens kommunistiska studenter går fram

Den 11 november rapporterade Riktpunkt att de italienska ungkommunisterna – Fronte della Gioventú Comunista (FGC) – vann en förkrossande seger i studentvalet i Turin, en av den italienska arbetarrörelsens viktigaste städer, där bland andra Antonio Gramsci under en kritisk period levde och verkade. Deras framgångar har dock inte stannat där.

Sedan den 11 november har ungkommunisterna vunnit valen i Venedig, Cosenza, Parma, Florens och Livorno. Många av städerna där kommunisterna vunnit framgångar ligger i de områden i norra Italien där kommunisterna av tradition varit starka – det var också här som partisanerna var som aktivast. Både Cosenza och Venedig ligger utanför detta område, vilket visar att FGC inte är begränsade utan också når framgång utanför de traditionellt röda områdena.

Vi gläds åt våra kamraters framgångar och från Riktpunkts redaktion skickar vi revolutionära lyckönskningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.