Demonstrationer i Iran efter höjda bensinpriser

I Iran har stora demonstrationer ägt rum efter att regeringen beslutade att höja bensinpriserna med 50 procent. Hittills har sammanstötningarna med polisen lett till att en demonstrant dödats och många fler skadats.

Parallellt med prishöjningen har regeringen också infört en begränsning på hur mycket bensin som varje person får konsumera. Den tidigare begränsningen på 250 liter per månad och bil har nu sänkts till 60 liter per månad och bil.

Trots att Iran är ett av världens största oljeländer drabbar de amerikanska sanktionerna landet hårt och därmed också folket. Höjningen av bensinpriserna kommer i sin tur att leda till kedjereaktioner, där kostnaden för transporter i allmänhet kommer att öka, vilket medför generella prisökningar i samhället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.