Solidaritet med flyktingar – PAME visar vägen

De fackföreningar i Grekland som organiserar sig i PAME (Alla Arbetares Militanta Front) har genomfört en symbolisk handling för solidaritet och hjälp till flyktingar som lever i Diavata-lägret. Många medlemmar i fackföreningarna visade sitt stöd och samlade in läkemedel, och tillsammans med kvinnoorganisationen OGE:s klubbar överlämnades detta till de ansvariga i lägret.

I sitt uttalande säger PAME:

”Det är skrämmande att man idag, när tekniken har nått sådana höjder, måste tala om brist på grundläggande mediciner för människor som jagas bort av krigsimperialister i vårt geografiska område. Samtidigt vill vi säga att orsaken som har lett till att flyktingfrågan återigen eskalerat är det skamliga avtalet mellan EU och Turkiet, som alla regeringar inom EU stöder och som leder till att flyktingar sitter fast mot sin vilja. Så det finns ett behov av gemensam kamp där lokalbefolkning och utlänningar, flyktingar och invandrare står enade mot samma krafter som både försämrar för landets arbetare genom sin antifolkliga politik och samtidigt placerar flyktingar i fängelseliknande centra som regeringen bygger.”

Man tryckte på de grundläggande kraven av att alla barnen ska få gå i skolan, att skolklasser ska finnas i flyktingcentret, och att alla nödvändiga åtgärder för hygien, vaccinationer osv. måste vidtas.

PAME avslutade uttalandet med att säga:

”En liten minoritets högljudda rasistiska röster ska inte få fäste i samhället. Det grekiska folket som har levt genom krig och själva varit flyktingar vet vad solidaritet är, och kan uttrycka den i praktiken.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.