I Arvika kommun tvingas personalen jobba gratis

Besparingarna inom kommunerna pratas det allt mer om. En övervägande majoritet av kommunerna planerar nedskärningar i välfärden nästa år, vilket både drabbar de som använder välfärden och de som arbetar i den. I Arvika kommun har man bestämt sig för byta avtal för LSS-personal för att på så sätt spara pengar. Detta rapporterar Kommunalarbetaren.

Det nuvarande avtalet som LSS-personalen arbetar under ger dem ersättning för 70 procent av tiden vid tiotimmarspass med så kallade kombinätter. Det avtal som kommunen siktar på att införa ger de anställda bara 50 procents ersättning under samma period. I praktiken betyder det en lönesänkning och att personalens arbete i ännu högre utsträckning sker gratis.

Välfärden står inför stora attacker när den svenska kapitalismen måste förhålla sig till en allt tuffare internationell konkurrens och välfärden blir då en tyngd som håller tillbaka lönsamheten. Det som händer i Arvika är på intet sätt unikt utan kommer att de närmaste åren att bli vardag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.