Nedslag i italiensk kommunism

Nu finns det en ny broschyr att beställa från partiet: Nedslag i italiensk kommunism

Under våren publicerades en rad artiklar i Riktpunkt om olika aspekter av den italienska kommunismen. Artiklarna utforskade Antonio Gramsci bortanför de kända fängelseanteckningarna och tittade på hans syn på fascismen men också revolutionen, rådssystemet och partiet.

I häftet finns också en längre artikel om de italienska partisanerna och kommunistpartiets agerande både under och efter kriget, som i slutändan garanterade den kapitalistiska statens fortsatta existens. Tydliga spår står att finna i den frontpolitik som kommunisterna bedrev.

Hur gör du för att beställa? Skicka ett mail till skp@skp.se med namn och adress, så skickar vi ett exemplar till dig. Kostnaden är 20 kronor + porto!

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.