Nio månaders bebis död i grekiskt flyktingläger

För några dagar sedan gick organisationen Läkare utan gränser ut och meddelade att en nio månaders bebis dött av uttorkning i det grekiska flyktinglägret Moria på ön Lesbos. Bebisen led av diarré och feber och kom in för behandling för sent, enligt det lokala sjukhuset.

Det senaste dödsfallet i lägret blottar en fruktansvärd situation för de som flytt från krig och fattigdom. Lägret var ursprungligen tänkt att hysa 3 000 människor, men idag bor runt 15 000 människor där. Situationen är fruktansvärd för de som befinner sig där och även små åkommor blir livshotande.

Greklands Kommunistiska Parti (KKE) har genomfört flera solidaritetsaktioner för flyktingarna, där man bland annat samlat in medicin och andra förnödenheter till dem. Man har i ett tidigare uttalande krävt att alla flyktingar i läger på de grekiska öarna och i Evros måste stängas, så att de som bor där i första hand kan föras vidare till det grekiska fastlandet och därefter vidare till deras slutdestinationer. Partiet betonar vikten av tillgång till bra sjukvård, boende, utbildning och social integration för att hjälpa flyktingarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.