Bolsonaro grundar nytt parti

Den mer eller mindre fascistiske presidenten Jair Bolsonaro i Brasilien har under november lämnat sitt tidigare parti och grundat ett nytt: Allians för Brasilien. Partiet grundades i huvudstaden Brasilia och inkluderar Jairs son Flavio på posten som vicepresident.

Det nya partiet kännetecknas av en extrem konservatism, där respekt för både Gud och religionen intar centrala positioner. Man menar sig stödja traditionella familjevärderingar och rätten att bära vapen, och man kommer verka för en ekonomi präglad av frihandel.

Partiet riktar också in sin huvudstöt mot kommunismen. Enligt webbsidan In Defence of Communism vill partiet genomföra en rad åtgärder riktade mot arbetarna och mot kommunisterna. Nästa uppgift för partiet blir att samla in de 500 000 underskrifter som behövs för att kunna ställa upp i kommunalvalet i oktober nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.