Arbetarna på Amazon i Tyskland strejkar

Rapporterna om arbetssituationen på Amazon haglar tätt och företaget har inte gjort sig känt för att vara ett bra ställe att arbeta på. I Tyskland har arbetarna länge vägrats ett kollektivavtal. Därför strejkar de nu under både Black Friday och Cyber Monday.

I ett pressmeddelande från den tyska fackföreningen ver.di förklarar man bakgrunden till strejken. För att sätta extra press på Amazon att teckna ett kollektivavtal går man ut i strejk under de för detaljhandeln väldigt viktiga dagarna Black Friday och Black Monday. Tidigare har man vägrat skriva under ett sådant och det återstår att se om det går enklare i framtiden.

– Företaget hävdar hela tiden att man är en bra och transparent arbetsgivare. Men grundläggande rättigheter undanhålls de anställda och vardagen på Amazon består av arbetshets och extrem press. Det leder till att många anställda blir sjuka, säger Orhan Akman, detaljhandelsansvarig på ver.di.

En tanke på “Arbetarna på Amazon i Tyskland strejkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.