En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

Panelsamtal på Ungdomens Hus i Uppsala

Deltagarna i panelsamtalet på Ungdomens Hus i Uppsala, SKPs Andreas Sörensen förde fram kommunisternas åsikter om massprotesterna i världen just nu.

Onsdag den 27 november anordnades det ett panelsamtal på Ungdomens Hus i Uppsala. Ungdomens Hus är en förening som huserat i samma lokaler sedan 1984 och som styrs med medlems- och direktdemokrati sedan start.

Det är en föredömlig förening och en ikonisk mötesplats för ungdomar, men nu utsätts den för en så kallad ”renovräking” av kommunen. Något SKP Uppsala ställer sig skarpt emot, lättillgängliga mötesplatser för ungdomar med billigt fika är något som stärker ungdomskulturen. Att de styrs med sådan vikt på demokrati ger ungdomarna chansen att lära sig föra möten och diskussioner, vilket är något ovärderligt, inte bara för ungdomarnas självkänsla och utveckling, utan för hela samhället.

SKP deltog tillsammans med representanter för FI, Ung vänster och enskilda medlemmar ur aktivistgruppen ”Rädda Eriksbergs skogar” och Extinction Rebellion.

Panelsamtalet handlade om de massprotester som sker världen över idag. Alla i panelsamtalet kunde enas om att kapitalism var ett problem i samhället och att det var därför många protester världen över bröt ut. Men när det handlade om huruvida vissa kampmetoder var berättigade i kampen för ett drägligare samhälle, så gick åsikterna isär. Där menade vissa att staten var en aktör man kunde lita på skulle tillgodose protesternas krav och därför skulle strikt icke-vålds-taktik användas.
Det var intressant att höra olika vinklar och exempel även om samtalen behandlade ämnet ganska ytligt. Ungefär ett tjugotal ungdomar stannade efter att fiket stängde och var kvar under panelsamtalet. Vi från SKP-Uppsala tyckte det var en trevlig kväll där vi efter panelsamtalet kunde knyta nya vänskapsband.

Panelsamtalen på Ungdomens Hus har varit sporadiska men ska efter två lyckade samtal bli ett regelbundet inslag där. SKP-Uppsala ser fram mot nästa panelsamtal!

SKP Uppsala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.