EU skapar medvetet förvaringsplatser för flyktingar och migranter

EU behöver en kontrollerad tillströmning av invandrare och det är därför som ”lager” eller förvaringsplatser för människor skapas i dess regionala periferi, förklarade KKE:s ledamot i EU-parlamentet, Lefteris Nicholas-Alavanos, när han talade i den grekiska statliga kanalen ERT1 på lördagen den 30 november.

Han sa att det nu finns ett erkännande av det som KKE sa från början om det sätt på vilket ND-regeringen hanterar flyktingmigration, liksom dess föregångare SYRIZA, där man håller sig till EU-lagstiftningen i denna fråga. Nicholas-Alavanos hänvisade till tyska studier som exempel, och påpekade att det under de kommande åren, även om antalet kvinnor i arbete ökar, även om pensionsåldern höjs till mer än 70 år, skulle behövas ytterligare 146 000 arbetare varje år fram till 2050.

KKE-ledamoten konstaterade att den nya lag som den grekiska regeringens stiftat skapar ett mycket allvarligt problem genom att ändra villkoren under vilka en flykting ska bedömas. Det handlar bland annat om att definiera vem som är en flykting, hur snabbt och på vilket sätt asylansökningar kommer att hanteras, och hur avslag-överklaganden kommer att behandlas. Dessa förändringar kommer att leda till massdeportationer.

Han betonade att skapandet av stängda flyktingläger på öarna inte minskar utan ökar antalet fångade och erinrade om KKE:s ståndpunkt när det gäller att lösa problemet och stödja öborna.

Förutom flyktingfrågan tog Nicholas-Alavanos även upp den debatt som pågår om EU:s fleråriga finanspolitiska ram och hur den kopplas ihop med den ”gröna ekonomin”, klimatförändringar etc. Han sade att den maskerar verkligheten och betonade att varken EU eller kapitalismen i sin helhet kan lösa utvecklingsproblemet och miljöskyddet, och det är därför vi behöver en annan typ av ekonomi och samhälle med central planering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.