Turkiets Kommunistiska Parti bekämpar beroende

I en ny kampanj som TKP har inlett fokuserar man på att bekämpa olika sorters beroende hos medlemmar, sympatisörer och arbetare. Det rapporterar TKPs tidning Sol International.

Partiet ser beroenden i största allmänhet som ett problem, vare sig det rör sig om rökning, alkohol, droger eller sociala medier. En kampanj mot det menar man bland annat ökar disciplinen och viljan hos varje medlem, eftersom beroenden är ett av de många sätt, på vilka arbetarna hålls fångna i systemet.

Kampanjen syftar inte till ett förbud av något slag, snarare vill de genom sin aktivitet ge arbetarna och medlemmarna i partiet en mer meningsfull tillvaro. Det hänger också ihop med att bli mer aktiv i den socialistiska kampen, och man har gjort friheten från beroende till ett kriterium för att kunna ta på sig mer ansvar inom partiet.

Genom sitt politiska arbete i arbetarnas bostadsområden och på arbetsplatserna har partiet märkt att olika sorters beroenden är ett problem för arbetarna, i synnerhet de unga arbetarna och redan nu har man noterat framgångar, främst vad gäller rökandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.