Långtidsarbetslösheten ökar

I en prognos som Arbetsförmedlingen nyligen presenterat konstaterar man att långtidsarbetslösheten kommer att öka de närmaste åren.

Bakom den ökning av långtidsarbetslöshet som Arbetsförmedlingen ser ligger framför allt en avmattning av efterfrågan på arbetskraft. Den svenska ekonomin, tillsammans med omvärldens ekonomi, saktar in, vilket tvingar allt fler människor ut i arbetslöshet.

För alla bedömare är det uppenbart att nästa kapitalistiska kris närmar sig, vilket bland annat betyder högre arbetslöshet. Det betyder också omfattande angrepp på arbetarklassen i form av angrepp på deras arbets- och livsvillkor. Varje kapitalistisk kris är en möjlighet för kapitalisterna att pressa tillbaka arbetarklassen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.