Nio av tio tunga industrier brister i arbetsmiljö

I ett pressmeddelande meddelar Arbetsmiljöverket att den nationella inspektionsinsatsen hittat sammanlagt 3900 brister i arbetsmiljön hos sammanlagt 480 företag. De vanligaste bristerna gäller det förebyggande arbetet.

Arbetsmiljöverket riktar hård kritik mot de företag som inspekterats och menar att det åligger arbetsköparen att arbeta förebyggande så att ingen ska bli sjuk eller skadad. Det är extra viktigt i högriskföretag som ofta behandlar kemiska och explosiva ämnen.

I en alltmer pressad kapitalistisk ekonomi där arbetsmiljön blir en börda för profiten kommer problem som dessa bara att bli vanligare. För att hävda sig i den internationella konkurrensen kommer företagen behöva pressa skyddsarbetet ännu hårdare och undvika alla extra kostnader. Kapitalismen kan inte garantera arbetarna en trygg arbetsmiljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.