Pappers krav i avtalsrörelsen högre än LO-samordningens krav

Eftersom fackföreningen Pappers tidigare ställt sig utanför LO-samordningen har man kunnat formulera egna krav att ta med sig in i avtalsrörelsen. Dessa har nu presenterats och är högre än de som LO-samordningen lagt fram.

Till skillnad från IF Metall, som kommer att kräva tre procents löneökning och vars så kallade ”märke” sätter standarden för de övriga fackföreningarna som deltar i LO-samordningen, kommer Pappers att kräva fyra procent. Det är naturligtvis inga stora summor i förhållande till vad kapitalisterna tar ut i vinst, men det visar ändå den begränsande roll som ”märket” innebär.

Utöver en fyra procents löneökning kommer Pappers även att driva frågan om 30 timmars arbetsvecka för skiftarbetare, som man ser som en ersättning för de obekväma skiften. Detta krav driver man efter att medlemmarna kört över förbundsledningen, som inte ville driva frågan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.