Repressionen hårdnar i Ukraina

I slutet av november beslutade de ukrainska domstolarna att upprätthålla förbudet mot den kommunistiska tidningen Rabochaya Gazeta (Arbetarnas tidning). I mitten av hösten förbjöds den av en domstol i Kiev.

Tidningen är den äldsta ukrainska tidningen och har konsekvent lyft fram kritiska fakta kring den ukrainska regeringen. Därför är man nu utsatt för repressionen, menar Ukrainas Kommunistiska Parti. I ett uttalande kritiserar de kriminaliseringen av den enda oppositionella tidningen i Ukraina.

Trots att det ukrainska folket i det senaste valet röstade på vad de uppfattade var ett brott med den tidigare politiken, har skillnaderna visat sig vara minimala. För kommunisterna och de som står på folkets sida har repressionen inte mattats av och samma politik som innan valet fortsätter att bedrivas.

Efter kuppen 2014 har det ukrainska politiska landskapet dominerats av pro-västliga oligarker i skön förening med nynazister, som öppet hyllar en av de värsta nazistiska mördarna under Andra världskriget, Stepan Bandera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.