Turkiska arbetare kämpar!

Efter att förhandlingarna strandat, har turkiska metallarbetare valt att gå ut i strid. De turkiska arbetarna är organiserade i Birleşik Metal-İŞ som ingår i DISK, den progressiva turkiska fackföreningsfederationen.

Arbetarna kräver 34 procent löneökning för i år, beroende på den mycket höga inflationen.

Arbetsköparna har blankt avvisat detta, så nu blåser arbetarna till strid. Som en första varning till kapitalisterna kallar facket till demonstrationer. Om det inte hjälper är arbetarna beredda att ta till hårdare åtgärder.

Turkiet har den lägsta kostnaden för arbete i Europa. Den genomsnittliga kostnaden för kapitalisterna är 59 euro i Norge. 38,8 euro i Tyskland, 36 euro i Holland 4,2 euro i Bulgarien men bara 2,5 euro i Turkiet. Läs mer om arbetarnas krav och
om deras verklighet på soL InternationaL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.