KKE fördömer EU:s antikommunistiska kampanj

KKE-ledamoten Lefteris Nikolaou-Alavanos fördömde EU: s antikommunistiska kampanj under en ny antikommunistisk debatt i Europaparlamentet i Strasbourg, denna gång med temat ”Distortion of European History and Memory”.

Ledamoten sade i sitt tal följande:

”Vi förstår er oro. Ni har inte kunnat skriva om historien trots Europaparlamentets antikommunistiska beslut, lögnkampanjen, historiens snedvridning, det provokativa likställandet av kommunismen med fascismens monster. Trots alla miljarder euro som spenderas på ett program för att hjärntvätta ungdomarna har ni inte lyckats. Det är därför ni håller den antikommunistiska maskinen på högvarv i månader med den antikommunistiska resolutionen och med upprepade antikommunistiska diskussioner i varje plenum.

Antikommunismen finns i EU:s DNA och resultatet av denna politik är att människor förstår det, de ser det. Det leder till uppmuntran av fascistiska och kriminella grupper, inklusive den nazistiska olagliga Gyllene gryning i Grekland. Det har resulterat i förbud mot de kommunistiska partierna i EU-länder – i Polen och i de baltiska staterna, begränsning av kommunistisk verksamhet, begränsning av partiernas deltagande i val, förföljelse av militanta personer, avskaffande av historiska monument.

Ni kommer inte att lyckas! Oavsett hur hårt ni försöker döpa den anti-fascistiska Segerdagen till Europadagen kommer sanningen att lysa klart, eftersom detta år är 75-årsjubileet för slutet av andra världskriget, när Hitlers fascism krossades av folkens kamp under ledning av kommunisterna, Sovjetunionen, Röda armén.

Folkens framtid är inte förenlig med kapitalistisk exploatering, fattigdom, krig, flyktingskap! Socialismen är framtiden!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.