Uttaget av antidepressiva läkemedel ökar kraftigt

En färsk rapport från Socialstyrelsen visar att användningen av antidepressiva läkemedel har ökat kraftigt. Ökningen kan framförallt ses bland barn och unga. Antalet flickor och unga kvinnor som konsumerar antidepressiva läkemedel är mer än dubbelt så många jämfört med antalet pojkar och unga män.

Psykisk ohälsa bland barn och unga ökar i Sverige vilket är ett resultat av att utsikten för Sveriges unga blir allt mer osäker. Skolan fungerar sämre med sjunkande skolprestationer och ökad skolstress som resultat. Dessutom har ungas utmaningar på arbetsmarknaden blivit större eftersom arbetsmarknaden idag är osäkrare och kräver högre kompetens och utbildning än tidigare.

Alexander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.