Positiva resultat i regionalvalet i Emilia-Romagna

Den 26 januari genomfördes lokalval i den italienska provinsen Emilia-Romagna. I detta presenterade för första gången Partito Comunista sina egna listor och lyckades uppnå ett respektabelt resultat.

Med lite över 10 000 röster kunde Partito Comunista, som likt Sveriges Kommunistiska Parti är medlemmar i Europeiska Kommunistiska Initiativet, etablera sig som en revolutionär kraft i ett traditionellt mörkrött distrikt. Vinnare blev dock det Demokratiska Partiet, som med knappa marginaler kunde besegra Lega Nord och den radikala högern. För folket i Emilia-Romagna innebär det dock ingen vinst, eftersom politiken till förmån för kapitalet fortsätter.

Emilia-Romagna är en del av vad som tidigare kallades för det röda bältet eftersom det gamla kommunistpartiet fullständigt dominerade politiken, eftersom man också dominerade partisanrörelsen som var verksam i provinsen. På grund av den eurokommunistiska urartningen har alla de framsteg som man gjort och hade kunnat göra gått om intet. Vi gratulerar därför Partito Comunista till sitt valresultat och ser fram emot den kommunistiska återerövringen det röda bältet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.