Väntetiderna till barn- och ungdomspsykiatrin har ökat

I en ny rapport från Socialstyrelsen framkommer det att tillgängligheten till barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) försämrats samtidigt som allt fler barn och unga behöver behandling för psykiatriska diagnoser.

Andelen barn och unga som fått en första bedömning hos BUP inom 30 dagar har minskat från 90 procent 2015 till 62 procent 2018. Det är även skillnad mellan olika regioner, i Västerbotten får exempelvis 29 procent av barn och ungdomar en första bedömning hos BUP inom 30 dagar och på Gotland får 95 procent en första bedömning inom 30 dagar.

Alexander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.