”Fascistisk terror måste bekämpas konsekvent”

Pressmeddelande från det Tyska Kommunistiska Partiet (Deutsche Kommunistische Partei, DKP), angående terroristattacken i Hanau, där i onsdags elva människor sköts till döds när en högerterrorist attackerade två vattenpipe-kaféer.

Patrik Köbele, partiordförande för DKP:

”Jag känner sorg och vrede. Jag sörjer offren, och sörjer tillsammans med deras anhöriga och vänner. Men jag känner också vrede och jag medger att denna vrede inte bara riktar sig mot attentatsmannen. Min vrede riktar sig också mot många som nu plötsligt chockade talar om faran från höger. I årtionden har säkerhetstjänster och polis bagatelliserat faran, när de inte rent av har skyddat och stött högerns strukturer.

I årtionden har man likställt soptunnor som några vänsteraktivister förmodades ha satt eld på med fascistiska mord, och nazistiska mördare var alltid enskilda gärningsmän. Jag gläder mig över var och en som nu begriper att fascistisk terror måste bekämpas konsekvent. Jag gläder mig över var och en som förstår att social nedrustning, rasism och nationalism är grogrunden för fascismen.

Jag hoppas det är förståeligt i ljuset av de många officiella uttalanden som nu görs, att jag först vill se handling innan jag kan vara säker på att det inte är hyckleri.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.