Aktieutdelningarna duggar tätt

I dagarna fick Volvo rejäl kritik efter att ha delat ut miljarder till sina aktieägare samtidigt som man permitterat tiotusentals arbetare. Företaget är dock inte det enda som strör pengar över aktieägarna.

Castellum, ABB och Volvo är några av de företag som beslutat sig för att dela ut miljarder till sina aktieägare. Andra företag, såsom Telia och Sandvik, sänker sin planerade utdelning men planerar ändå att genomföra den. Samtidigt som man planerar detta genomförs besparingar i Sandvik för miljarder kronor och hundratals personer har varslats.

Andra företag väljer istället att skjuta upp utdelningarna till en mindre politiskt laddad tid, vilket i praktiken inte innebär någon större skillnad, annat än att aktieägarna får pengarna vid ett senare tillfälle och företaget slipper dålig reklam.

Parallellt med utdelningarna pågår massvarsel, lönesänkningar och andra angrepp på det arbetande folkets tillvaro med syftet att lyfta över hela den ekonomiska bördan på dem. Svenskt Näringsliv beräknar att över 40 procent av alla företag planerar varsel och det är inte för inte som man undrar var alla dessa hundratals miljarder tar vägen, eftersom de knappast lyckas förhindra något varsel.

Läs mer: Svenskt Näringsliv kräver mer pengar till företagen (Riktpunkt) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.